12 mars, 2011

Ang Ekonomi..

"Jobba extra, men ha koll på fribeloppet

Det är självklart bra att dryga ut studentkassan med att jobba extra. Men tänk på att inte jobba så mycket under terminerna att du inte klarar att hålla studietakten eller nå de resultat du vill.
Tänk också på att ha koll på fribeloppet, alltså hur mycket du kan tjäna utan att få lägre studiemedel. För första halvåret 2010 är fribeloppet 45 050 kronor om du studerar 23 veckor. För perioden 1 juli till 31 december 2010 är fribeloppet 60 950 kronor vid 17 veckors studier.

Begär skattejämkning om du jobbar delar av året

Betala inte mer i skatt än nödvändigt. Ansök om skattejämkning om du arbetar delar av året, annars drar arbetsgivaren skatt enligt tabellen för preliminärskatt. På www.skatteverket.se finns information om jämkning i broschyren SKV 430. Tjänar du i år mindre än 18 000 kronor finns ett särskilt intyg i SKV 430, som du kan skriva under och lämna till arbetsgivaren. Då görs inget skatteavdrag alls.

Du kan ha rätt till bostadsbidrag

Den som är mellan 18 och 29 år och har låg inkomst kan vara berättigad till bostadsbidrag. På www.forsakringskassan.se finns mer information. "


Jisses vad jag e kär i aftonbladet idag ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar