20 juli, 2018

Long time no see


Oj oj oj vad länge sedan jag va inne här och skrev något..  så det kanske är dags för en uppdatering, jag tycker ju trotts allt om att skriva och att blogga va ett väldigt effektivt sätt att få vara lite social ;)

    Vad har hänt då sedan oktober 2015? Jo, en hel del (no surprise there) men jag tar och delar upp det årsvis för att underlätta.
2016
    Jag lyckades få saltvatten i systemkameran, vi byggde en stor hundgård, pratade ihop oss och bestämde oss att vi behövde en hund nummer två.
    Tanken där va att det skulle bli en renrasig Siberian husky från en kennel i Ryssland vars linjer jag gillade men så blev det inte; Det blev istället en ras som det då bara fanns en utav i Sverige, en Yakutian Laika från en kennel i Frankrike(kommer att komma en presentation utav honom i ett annat inlägg).
    Jag och Madde köpte en shetlandsponny från ett slakteri i Tyskland men sedan hann det tyvärr inte hända så mkt mer innan jag blev utbränd och resten av året spenderades för det mesta i sängen tyvärr.2017
    Första halvan av året gick helt okej; jag lärde mig varva ner och inte ställa löjligt höga krav på mig själv och va tillbaka på jobbet på 100% efter midsommar, hund nummer två blev sjuk och höll på att dö.. Förutom en lång period med massa mediciner för hund nummer två och ett fortsatt jobb på att lära mig att koppla av och inte stressa upp mig själv igen så hände det inte nämnvärt mkt.

2018
    I början av året så hade jag äntligen(efter en väldans massa tjat) lyckats övertala Björn att vi behövde en till hund. Jag hittade då valp nummer tre, det blev en tik den här gången an samma ras som hund nummer två då jag bestämt mig för att i framtiden (om min tik klarar alla hälsotester) starta kennel och föda upp rasen Yakutian Laika. Vi fick hem hund nummer tre(som också kommer få ett eget inlägg) och det första min mamma sa när hon träffade henne va "Ellinor, det ät sådär en hund ska vara, inte som dina andra yrväder"... Haha ja hon charmar de flesta.
    Och jag höll på att glömma, jag fick kontakt med en gammal kompis igen, mkt kul att man kan hitta tillbaka till varandra efter uppehåll på fem år.
Jag tror att jag har fått med händelserna som varit fram tills nu..
    Det har varit tufft och många motgångar men jag har lärt känna så otroligt många människor (över internet för jag är en eremit som bor i mitt ute i ingen stans)och jag har insett att jag har sjukt många vänner och jag träffar på tok för få av dem on a regular basis men så kan det vara..


Hund nr 3


Aros hatade verkligen hund nr 2 i börjanInga kommentarer:

Skicka en kommentar